تبلیغات
شرکت آینده نگر طیور - راهنما وآموزش و پرورش بلدرچین به همراه ویدیو آموزشی از بدر تولد تا کشتار وخواص بلدرچین قسمت اول

فونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا ساز

لطفا از تمام مطالب دیدن فرمایید.







صد در صد تضمینی
شماره تماس:
09309013117
/09117927100
از طریق پیامک هم به سوال شما جواب داده میشود



 1. خصوصیات عمومی بلدرچین

1. بلدرچین دارای نژاد های مختلف نظیر ژاپنی/باب وایت/طلایی/ سفید انگلیسیونظایر آن وجود دارد.این پرندگان در طبیعت از دانه ها و نیز حشرات ودیگر جنبندگان کوچک تغذیه میکنند دیگر خصوصیات این پرنده  توانایی پرواز در مسافت های طولانی میباشد اندازه بدن این پرنده به 17 تا 20 سانتی متر میرسد. وزن جنس نر در نژاد های مختلف از 120 تا 250 گرم ووزن جنس ماده از 140 تا 270 گرم متغیر است
سن بلوغ جنسی در بلدرچین بسیار پایین بوده و این موضوع پرورش  وتکثیر این پرنده را اقتصادی میکند
طول عمر بلدرچین در طبیعت حدود 6 سال است و بلدرچین ماده در حدود 42 روزگی شروع به تخم گذاری کرده ودر 70 روزگی به اوج تولید میرسد .
وزن تخم مرغ در نژاد های مختلف حدود 8 تا 16 گرم است
رنگ تخم در برخی از گونه ها  سفید اما در اغلب گونه ها ترکیبی از رنگ قهوهای وکرم رنگ است


2.جوجه کشی طبیعی
بلدرچین دارای دو تولید مثل نسبتا طولانی است و در فصول بهار وتابستان تخم گذاری مکند
در طبیعت معمولا یک بلدرچین ماده ویک بلدرچین نر یک جفت رو تشکیل میدهند و پس از جفت گیری اقدام به آشیانه سازی میکنند
آشیانه بلدرین ها معمولا بر روی زمین ساخته شده و در بین علف زار ویا شیار صخره ها تعبیه میشود.
بلدرچین ها نزدیک 70 تخم های خود را در ساعات بعدظهر میگذارند
تخم های بلدرچین معمولا پس از 18 روز به جوجه تبدیل میشوند
در طبیعت هر بلدرچین حدودا میتواند بر روی 10 تخم بخوابد
اگر در طبیعت شرایط مساعد باشد در حدود 75 تا 80 در صد تخم ها به جوجه تبدیل میشود
وزن جوجه بلدر چین هنگام بیرون آمدن از تخم حدود 6 تا 7 گرم میباشد

3. تشکیل گله مولد به منظور جوجه کشی مصنوعی


روش اول: اینکه با خرید تخم نطفه دار و انتقال آن به دستگاه جوجه کشی خود به صورت شخصی جوجه یک روزه تولید کنیم .
و جوجه را تا سن بلوغ پرورش دهیم.سپس با در نظر گرفتن سلامت جوجه ها و وضعیت ظاهری آنها  وهمچنین ایجاد تناسب بین تعدا نر و مادها
و باید مازاد آنها را حذف کرده . وگله مولد مورد نیاز خود را تشکیل دهیم . اما خرید تخم نطفه دار برای افراد مبتدی توصیه نمشود زیرا فراییند جوجه کشی
و پرورش جوجه ها تا سن بلوغ نیاز به تجربه و مهارت کافی دارد .
در صورت خرید تخم نطفه دار برای جوجه کشی باید به اندازه وشکل تخم ها توجه کرد.
زیرا جوجه های متولد شده از تخم ها سنگین تر بوده  و از کیفیت مناسب تری برخوردار ند.
درصد جوجه آوری در تخم های کوچک کمتر بوده و جوجه های که از آ تخم ها تولی میشود ضعیف و کوچک تر میباشند.
روش دوم:خرید جوجه های یک روزه از مراکز جوجه کشی میباشدو پرورش دادن آنها تا سن بلوغ وهر جند در این مرحله پرورش جوجه بلدر چین ها تا سن بلوغ حذف شده است ولی پرورش جوجه بلدر چین ها تا سن بلو کاره سختی بوده و نیاز به تجربه کافی دارد

روش سوم: خرید نیمچه های آماده تخم گذاری از واحد های پرورشی
این روش برای افرادی که تجربه کافی برای اولین بار تولید گله مولد را ندارن مناسب میباشد
برای خرید نیمچه باید به مواردی توجه شود پرنده از نظر شکل ظاهری شامل اندازه و رنگ برسی شود پرنده ای که دارای ناهنجاری هایی در
اندام های حرکتی/ چشم / یا سایر قسمت های بدن  باشد حذف شود .
میخواهید گله جدید را جایگذین گله قدیمی کنید بهترین روش آن است که گهله از همان جوجه های تولید شده در آن مزرعه با شد.
بهترین نسبت نرها و ماده ها در گله مولد / نسبت یک پرنده ماده به یک نر میباشد به لحاظ تولید تخم های بارور .
اما این روش به دلیل افزایش تعداد پرنده نر و کاهش نسبت بلدرچین ماده و در نتیجه کاهش تعداد کل تخم های به دست آمده چندان
توجیه اقتصادی ندارد .
در گله های بزرگ تجاری نسبت 1 پرنده نر با 3تا 5 ماده میباشد
 در هر بار جفت گیری پرنده ماده حدودا به مت 5 تا 10 روز تخم بارور میگذارد.







بلدرچین، کوچک ترین پرنده از خانواده قرقاول ها می باشد. در فارسی آن را کرک، ورتج، بدبده و بلدرچین که اصلاً ترکی است نامیده اند. در عربی نیز به آن سلوی و سمانی می گویند.

در طب سنتی اسلام، خواص گوناگونی به بلدرچین نسبت داده اند، مثلاً به عقیده عبدالملک بن زهر اندلسی (قرن 5) " گوشت  بلدرچین خوشمزه و خوش طعم است که هم برای افراد سالم و هم برای بیماران سودمند می باشد؛ سنگ (کلیه و مثانه) را خرد می کند و مفید است. " و نیز به گفته انطاکی " گوشت بلدرچین مغذی است و بدن را فربه می سازد. "

بلدرچین حیوانی است با خصوصیات پرندگان وحشی شکاری و بسیار پُرجنب و جوش، لاجرم باید در وضعیتی پرورش یابد که امکان جست وخیز و پرواز داشته باشد. هر قدر ماهیچه در طول حیات خود فعال تر باشد گوشت آن نیز لذیذتر است (مانند ران مرغ، دم ماهی، ران حیوانات شکاری و گوسفند و همچنین سینه پرندگان وحشی).

در واقع، فعالیت و جنب و جوش زیاد در بلدرچین ها، باعث ازدیاد ذخیره گلیکوژن در بافت های ماهیچه ای آن ها می شود که این امر باعث می گردد گوشت این پرنده مانند پرندگان شکاری، بسیار لذیذ شود، به همین دلیل است که گوشت حیوانات وحشی اعم از نشخوار کنندگان(آهو، گوزن، بُزکوهی و غیره) و یا پرندگانی مانند قرقاول، کبک، تیهو، دراج و بلدرچین فوق العاده لذیذ بوده و قسمت هایی از بدن آن ها بسیار خوش طعم می باشد.

‎از دیگر مزایای بلدرچین این است که بعد از طبخ به دلیل وجود سلول های پیچیده پیوندی، در اثر پخته یا بریان شدن به هیچ وجه متلاشی نمی شود و پرنده ترکیب خود را کاملاً حفظ  کرده و در پذیرایی ها، زیبایی فراوانی به سفره می دهد.

72 درصد وزن بلدرچین قابل استفاده است که در مرغ 55 درصد می باشد. 20 درصد وزن کل بدن بلدرچین را عضله تشکیل می دهد و درصد پروتئین و ماده خشک در عضله ران 80 درصد است، در صورتی  که این رقم در مرغ 65 درصد می باشد. گوشت سینه بلدرچین به دلیل جنب و جوش و پرواز های متناوبی که انجام می دهد علاوه بر این که حجم قابل توجهی از کل لاشه(یک سوم) را تشکیل می دهد، دارای طعم بسیار خوبی می باشد.

بلدرچین برای پرورش دهندگانی که تمایل دارند آن را به صورت صنعتی پرورش دهند نیز دارای منافع بسیاری است: دوره کوتاه جوجه کشی(15 تا 16 روز)، رشد  سریع و بلوغ زودرس(35 روزگی)، میزان تخمگذاری بالا(فاز فعال تخمگذاری طولانی)، ضریب تبدیل غذایی مناسب، نیاز به محیط پرورش  کوچک، مقاومت بالا در برابر بیماری ها و قیمت مناسب جهت عرضه مخصوص(گوشت و تخم) به بازار از جمله دلایل اقتصادی بودن پرورش این پرنده است.

ارزش غذایی گوشت بلدرچین

گوشت طیور به عنوان منبع پروتئین حیوانی اهمیت زیادی دارد؛ به همین دلیل در کشورهای مختلف، سرمایه گذاری زیادی روی صنعت پرورش طیور از جمله بلدرچین شده است.

ارزش پروتئین موجود در گوشت این پرنده24/913  درصد می باشد و این در حالی است که انواع اسیدهای آمینه کمیاب که در سایر پروتئین ها یافت نمی شود، در گوشت این پرنده به وفور وجود دارد. نتایج تحقیقات متعدد نشان داده است که میزان پروتئین موجود در گوشت بلدرچین 5 تا 10 درصد بیشتر از سایر پرندگان و نشخوار کنندگان می باشد. به همین دلیل در اغلب نقاط دنیا متخصصان برای افراد مُسن و از کار افتاده که احتیاج مُبرمی به ترمیم سلول های از دست رفته بافت های خود دارند، مصــــرف گوشت بلدرچین را تجــــویــــز می نمایند.

از طرف دیگر به دلیل وجود عناصر معدنی کمیاب و ویتامین در گوشت این پرنده، برای بیماری هایی چون آسم، تشنج، فشار خون بالا، ضعف اعصاب و یا در مواردی ناراحتی های روانی و همچنین بی خوابی مفید می باشد.

همچنین گوشت بلدرچین  منبع خوب نیاسین، فسفر، مس، تیامین، ریبوفلاوین، ویتامین B6، روی، آهن و سلنیوم است.


خواص تخم بلدرچین

تخم بلدرچین از نظر کیفیت با تخم سایر پرندگان متفاوت است. تخم بلدرچین در مقایسه با تخم مرغ، به مراتب ارزش غذایی بالاتری دارد. یک تخم  بلدرچین هر چند که از لحاظ وزنی حدود یک پنجم وزن تخم مرغ معمولی را دارد، در مقایسه با تخم مرغ، 5 برابر فسفر و کلسیم،4/5 برابر آهن، 6 برابر ویتامین B1(تیامین)، 15 برابر ویتامین B2(ریبوفلاوین) و 6 برابر ویتامین B12 دارد، همچنین از کلسترول کمتری برخوردار است و سرشار از ویتامین A، اسید نیکوتینیک، مس و کبالت می باشد.

تخم بلدرچین نسبت به تخم مرغ از مزه بهتری برخوردار بوده و به علت کراتین خاصی که در آن ذخیره شده است، در درمان بیماری آسم تأثیر مفیدی دارد. از طرف دیگر به علت غنی بودن از ویتامین B، در درمان بیماری های عصبی موثر می باشد. همچنین تخم بلدرچین به علت وجود آمینواسیدهای فراوان، در تغذیه کودکان و بیماران بسیار موثر است. ضمناً از چربی کمتری نسبت به تخم مرغ برخوردار است.

در جداول زیر ترکیب گوشت و تخم  بلدرچین مشاهده می شود:

جدول 1- ترکیب گوشت بلدرچین در 100 گرم:

 

ترکیب گوشت     میانگین
آب(درصد) 65/62
چربی(درصد) 3/3
پروتئین(درصد) 26
مواد معدنی(درصد) 6/3
انرژی (Kcal/ 100g) 80

 

جدول 2 - ترکیب تخم بلدرچین در 100 گرم:

 

ترکیب تخم    میانگین
آب(درصد)  8/73 تا 3/74
چربی(درصد) 4/12 تا 1/11
پروتئین(درصد) 6/11 تا 1/13
کربوهیدرات(درصد) 1
مواد معدنی(درصد) 1/1
انرژی (Kcal/ 100g)   161
کلسترول(mg/dl) 844

 

بلدرچین

 نکاتی در مورد خرید بلدرچین و نحوه نگهداری آن

گوشت خام بلدرچین در یخچال به مدت 2 روز، و گوشت پخته آن حداکثر 3 روز قابل نگهداری است.

برای خرید گوشت بلدرچین اول از تاریخ انقضای آن اطمینان حاصل کنید.

گوشت تازه بلدرچین باید بدون بو، کاملاً تمیز و عاری از هر گونه بقایای پر باشد و بهتر است در اولین فرصت ممکن پس از خرید، آماده مصرف شود.

اگر قصد پختن بلدرچین را تا 2 روز پس از خرید ندارید، آن را منجمد کنید. به این منظور بهتر است آن را با همان بسته بندی هنگام خرید در فویل پیچید و یا این که در کیسه فریزر گذاشته و هوای داخل آن را کاملاً خارج کنید.

روش رفع انجماد گوشت منجمد بلدرچین

هیچ گاه بلدرچین منجمد را در درجه حرارت اتاق جهت رفع انجماد نگذارید. بهتر است آن را در یخچال گذاشته تا در طول شب رفع انجماد شود؛ هم چنین می توانید با غوطه ور کردن آن در آب سرد، رفع انجماد کنید.

بدین منظور پرنده را با همان بسته بندی منجمد شده و یا با قرار دادن در بسته ای مقاوم نسبت به آب، داخل آب سرد قرار دهید و هر 30 دقیقه یک بار آب را عوض کنید. بلدرچین ظرف مدت یک ساعت یا کمتر رفع انجماد می شود.


[

[

[

[

[

[]








طبقه بندی: راهنما وآموزش و پرورش بلدرچین ،

تاریخ : پنجشنبه 16 بهمن 1393 | 07:50 ب.ظ | نویسنده : محمد تاتار | نظرات
قیمت جوجه یک روزه پرندگان
فیلم های آموزشی ودیدنی پرورش شتر مرغ
آموزش پرورش شتر مرغ مرحله 1 /خوصوصیات عمومی شتر مرغ/آشنایی با شتر مرغ مولد/آشنایی با تولید مثل
آموزش پرورش شتر مرغ مرحله 2/آشنایی با تغذیه شتر مرغ/4روش پرورش شتر مرغ/ روشهای شروع به كار در پرورش شتر مرغ
آموزش نطفه سنجی ونور بینی و کندلینگ تخم پرندگان به همراه ویدیو آموزشی
راهنما وآموزش و پرورش بلدرچین /بیماری /پیشگیری/تغذیه دارویی/ قسمت دوم
راهنما وآموزش و پرورش بلدرچین به همراه ویدیو آموزشی از بدر تولد تا کشتار وخواص بلدرچین قسمت اول
راهنمای پرورش مرغ گوشتی قسمت اول بهداشت/بستر/آبخوری/دانخوری/برنامه حرارتی
راهنمای پرورش مرغ گوشتی قسمت دوم رطوبت/ تهویه/روشنایی/تراکم گله/
فروش جوجه اردک وغاز یک روزه تا یک هفته
فروش جوجه یک روزه کبک و قرقاول
فروش جوجه بلدرچین یک1 روزه تا بالغ
فروش جوجه یک روزه مرغ گوشتی
فروش جوجه محلی 1تا 45 روزه
فروش تخم نطفه دار مرغ مینیاتوری
فروش تخم نطفه دار شتر مرغ
فروش تخم نطفه دار بوقلمون
فروش تخم نطفه دار کبک و قرقاول
فروش تخم نطفه دار غاز و اردک
فروش تخم نطفه دار مرغ گوشتی
لطفا از دیگر مطالب نیز دیدن فرمایید
.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • دوتا